Verenigingskleding

Voor het bestellen van verenigingskleding kun je een mail sturen naar: kleding@szg-zutphen.nl

Tijdens de lessen is het van belang om goed zittende sportkleding aan te trekken. Voor (verenigings-)wedstrijden, uitvoeringen en andere openbare optredens is verenigingskleding verplicht. Lang haar in een staart of vlecht. Je mag turnschoentjes dragen – graag met rubberen zool – of op blote voeten.

De meiden en jongens van de recreatiegym, Ritmische Gym en Acro recreatie dragen bij wedstrijden, uitvoeringen en presentaties het SZG verenigingspakje. In onderstaande info meer over het verenigingspakje en hoe je die kun bestellen.

Het verenigingspakje. Het verenigingspakje, ook wel recreatiepakje, voor meiden is zwart/blauw velours. Jongens dragen een pakje met een korte broek.
Heb je geen verenigingspakje of niet in de goede maat? Dan kan je bij de kledingcommissie een nieuw of 2e hands pakje bestellen. Onze pakjes vallen klein. In de regel bestel je een maat groter dan je normale kledingmaat.
Een 2e hands verenigingspakje kost € 25. Ik kan je op de wachtlijst zetten voor een 2e hands pakje als je maat niet beschikbaar is. Het op de wachtlijst staan is overigens geen reden om geen verenigingspakje te dragen bij de wedstrijden.
Je kan ook een nieuw pakje bestellen. Houdt rekening met ca. 4 weken levertijd. Een nieuw verenigingspakje voor meiden/dames kost € 48,50 (maat S – M – L) of € 46,00 (maat 128 – 140 – 152 – 164). Een jongenspak met broek kost € 56 (maat 128 t/m 176) of € 59 (maat S – M – L).
Bij de kledingcommissie zijn voor de meiden bijpassende haarwokkels beschikbaar in blauw velours voor € 2,50 per stuk. Eventueel ook in andere kleuren.

De meiden van de Ritmische Gymnastiek dragen een zwart glitter velours dansrokje bij het verenigingspakje. Een 2e hands rokje kost EUR 13. Een nieuw rokje kost EUR 23,50 voor maat 128 – 140 – 152 – 164 en EUR 25,00 voor maten S – M – L.

De meiden en jongens van de selectiegroepen dragen bij wedstrijden, uitvoeringen en presentaties het SZG selectiepakje. In onderstaande info meer over het selectiepakje en hoe je kunt bestellen.

Het selectiepakje.  Nieuwe informatie volgt zsm

Andere maat nodig: Als je een andere maat pakje nodig hebt vraag dan de kledingcommissie wat er op voorraad is.

Kleding die je inbrengt moet in goede staat zijn: schoon, niet verkleurd, glitter of wetlook stof niet versleten, elastiek nog rekbaar, geen losse naden of stiksels. Kijk je pakje voordat je inlevert na, eventueel kan je losse stiksels zelf (laten) repareren. Voor een verenigingspakje ontvang je € 22,50. Voor een rokje Ritmische Gym ontvang je €11

Tip: Is de sluiting van het meidenpakje kapot? Je kan deze vervangen door een bikinisluiting. Via de kledingcommissie te koop voor € 0,50 per stuk of bij een fourniturenzaak of op de markt. Als de stiksels loslaten, dan kun je die bijvoorbeeld laten repareren bij een kledingreparatiezaak of een coupeuse.

Trainen in je eigen pakje. In de les is een verenigingspakje niet verplicht. Je kan ook een eigen pakje dragen, zo houd je je verenigingspakje netjes. Desgewenst kan je via de kledingcommissie ook een bijpassende turnlegging bestellen bij onze leverancier (www.tt-gymnastics.nl). Je betaalt dan EUR 1,50 bijdrage in de verzendkosten.

Meer informatie via kleding@szg-zutphen.nl

Met vriendelijke groet,

Tieke van Ginkel  – SZG Kledingcommissie
In- en verkoop van SZG turnkleding
Tel. 06-38092128