Recreatieve gymlessen

De recreatiegroepen gymnastiek zijn over het algemeen ingedeeld op leeftijd. De leeftijdsindeling is wisselend per leiding, per dag, U vindt deze terug op het lesrooster op de site. Bij deze lessen is instappen op elk moment mogelijk, en heb je geen ervaring nodig. We gaan bij deze lessen wel verder dan de gymlessen op school, de zogenaamde basisprincipes van het turnen worden aangeleerd, en gebruiken ook andere toestellen.

Tijdens de recreatie lessen komen allerlei toestelsituaties aan bod. Bij de kleuters ligt de nadruk op klimmen, klauteren, duikelen, rollen en balanceren. Naarmate de kinderen ouder worden, worden er ook meer echte turnelementen toegevoegd. In de recreantengroepen trainen jongens en meisjes gemengd en trainen de jongens dezelfde toestellen als de meisjes. Natuurlijk wordt er ook af en toe op specifieke jongens/heren toestellen getraind zoals brug gelijk, ringen, voltige.

Ook voor recreatieleden zijn er een paar keer per jaar wedstrijden waar aan meegedaan kan worden, hiervoor krijgen de leden vooraf bericht. Bij de meisjeswedstrijden wordt er geturnd op sprong, balk, brug ongelijk en lange mat. Bij jongenswedstrijden word er geturnd op rek, brug gelijk, ringen, lange mat, sprong (en soms voltige).

Wilt U meer weten over de recreatie gymlessen, neem dan contact op met de leiding van de groep (zie lesrooster) ook voor het maken van een afspraak voor proeflessen.

        

Larissa (Jan Ligthart, donderdag)