Acrogym

Als je het leuk vindt om met anderen samen te werken en zowel gymnastiek als acrobatiek je aanspreken, is acrogym zeker wat voor jou.
De sport is zoals gezegd een combinatie van gymnastiek en acrobatiek, met elkaar verbonden door choreografische onderdelen.
Acrogym kent verschillende vormen. Er wordt gesport in tweetallen bestaande uit dames of heren of gemengd. Ook zijn er drietallen voor dames, evenals herenviertallen. Waar het bij de uitvoering omgaat, is om een ideale mix te maken van acrobatische oefeningen, met elkaar op een mooie en soepele manier verbonden door fraaie bewegingen. De oefeningen worden op muziek uitgevoerd. Tijdens die oefeningen worden er bijvoorbeeld piramides gemaakt, wordt er door een lichtere sporter bij de partner(s) op de handen gesteund en wordt de bovenpartner daarna de lucht ingegooid, bijvoorbeeld voor een salto.
Vanaf een jaar of 5/6 kan er al gestart worden met acrogym. Beoefenaars in wedstrijden variëren in de leeftijd van 8 tot wel 35 jaar. Het leuke is bovendien de mix tussen jong en oud. De onderpartner die vaak ouder is, lift als het ware de jongere en veel lichtere bovenpartner. Die doet dan bijvoorbeeld een handstand, terwijl hij of zij ondersteboven in de lucht wordt gehouden door één of meerdere partners.
Bij de oefeningen kun je werken aan rustige balans- of juist snelle tempo-oefeningen. Het leuke is vooral dat je bij de oefeningen met anderen bezig bent en iets moois presteert. Als de oefeningen goed worden uitgevoerd, is het vanaf de kant een mooi schouwspel om naar te kijken.
Wedstrijden bij acrogym kan je op verschillende niveaus doen. De grootste groep vormen de recreanten.
Daarnaast zijn er ook diverse hogere niveaus die bij de acro-selectiegroep van SZG trainen.
Deze sporters van de acro-selectiegroep strijden om het Nederlands kampioenschap.
Acrogym blijft geweldig om te doen en wordt steeds populairder, de groepen binnen SZG blijven daarom ook nog steeds groeien.

Voor de selectie word je zoals het woord al zegt geselecteerd.

Trainer van de Acro A selectie is Mikel Bakker, met ondersteuning van Suzan van Ommen , Acro B selectie Iris Hodes, en Acro recreatie Mariet Klein Lenderink

Recreatief acrogym word gegeven op donderdag in de gymzaal van PP4 (ingang aan de kant van de parkeerplaats), van 18.00 tot 19.00  Voor informatie en het maken van een afspraak voor een proefles neem je contact op met mklenderink@szg-zutphen.nl

 

Acro trainers van links naar rechts: Mikel, Iris en Mariët