Selectie-Turnen

Selectie Turnen is het vervolg op de recreatieve gymlessen, als de trainer denkt dat je meer in je mars hebt dan kan hij of zij je (in overleg met de selectietrainers) voorstellen om op proef mee te draaien bij een van onze selecties. Dit gaat dus op uitnodiging.

Op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag trainen onze onderbouw, middenbouw en bovenbouw meisjes. In de onderbouw (zgn pre-selectie) train je vanaf 5 jaar tot en met 9 jaar. Als de meisjes 9 jaar zijn kunnen ze doorstromen naar een van de selectie groepen of een van de recreatie groepen. Mocht je genoeg potentie hebben zul je in een van de middenbouw/bovenbouw groepen instromen. Tijdens de trainingen komen verschillende aspecten zoals lenigheid en kracht naar voren en wordt daarnaast op de toestellen gewerkt aan specifieke elementen. Wij zullen als trainers de ontwikkeling nauw volgen en zo onze beslissing maken en kijken waar de meisjes het beste thuis horen. Voor de meisjes van 9 jaar en ouder zullen we, afhankelijk van het niveau, kiezen op welke dag er getraind wordt. De trainingen worden gegeven door gediplomeerde trainers en assistenten. Daarnaast ben je als selectie lid verplicht om mee te doen aan officiële KNGU wedstrijden vanaf de middenbouw. Wij bieden voor de bovenbouw 3e tot en met 6e divisie aan en voor de middenbouw supplement niveau 3 tot en met 6. Er zullen gemiddeld 3-4 teamwedstrijden per jaar zijn met eventueel een doorstroming naar een finale en/of een individuele wedstrijd. Ook is een verenigings wedstrijdpakje verplicht. Deze kan worden besteld bij onze kleding commissie. Op de website vind je onder de kop “verenigingskleding” meer informatie.

Als je in een van onze selectie middenbouw/bovenbouw groepen turnt, train je op 2 verschillende dagen in de week. Onze onderbouw traint deels 1x keer in de week en deels 2x in de week 1,5 uur. (afhankelijk van je geboortejaar)

Op dinsdag traint de onderbouw van 18.00 tot 19.30 en de middenbouw en de bovenbouw van 18:00 tot 20:00 in de gymzaal op PP 4 (ingang parkeerplaats),.

Op woensdag traint de middenbouw en de bovenbouw van 17:00 tot 20:00 uur in de gymzaal op PP 4 (ingang parkeerplaats).

Op donderdag traint de middenbouw en de bovenbouw van 17:45 tot 19:45 uur in de gymzaal bij de Jan Ligthart.

Op vrijdag traint de onderbouw van 16:00 tot 17:30 uur in de gymzaal op PP 4 (ingang parkeerplaats), de middenbouw en de bovenbouw traint aansluitend van 17:30 tot 20:30 uur in de gymzaal op PP 4 )ingang parkeerplaats).

  Raoul, onder-, midden- en bovenbouw woensdag en vrijdag                                        

   Larissa, onder-, midden- en bovenbouw dinsdag en donderdag       

Uiteraard tijdens alle lessen met ondersteuning van gediplomeerd assistenten.