Meisjes A selectie

Voor de A-selectie moet je geselecteerd worden, dit gebeurd vaak in overleg met andere leiding van de pre-selectie, de B-selectie of de C-selectie. Er word dan gedurende een aantal trainingen gekeken of de turnster mee kan komen op het hogere niveau wat hier van haar verwacht word. In de A-selectie turnen meisjes vanaf 9 jaar in verschillende leeftijdscategorieën en niveau’s. Meisjes pupil 1, pupil 2, jeugd 1, jeugd 2, junior en senior turnen in de A-selectie.

Er word getraind op woensdag van 17.00 tot 20.00 en op vrijdag van 17.30 tot 20.30 in de Wegwijzer. De trainingen worden gegeven door Raoul Jansen en 2 assistenten.

Tijdens de trainingen komen verschillende aspecten zoals lenigheid en kracht naar voren en wordt daarnaast op de toestellen gewerkt aan specifieke elementen. De meisjes turnen afhankelijk van hun prestatie’s 4 tot 7 wedstrijden per jaar op regionaal en landelijk niveau. Er word geturnd in de 3e en 4e divisie.

Voor deze selectie groep zal ook een “flexuur” houding, lenigheid en krachttraining (met spiegels) gegeven  worden op maandag van 18.00 tot 19.00 in gymzaal de Wegwijzer