Clubteamwedstrijden Didam 3e en 4e divisie

Successen bij Clubteamwedstrijd voor SZG!
Zaterdag 3 november werden de clubteamwedstrijden in Didam gehouden. Hierbij mogen er 4 turnsters per toestel turnen en tellen de beste 3 cijfers mee. In wedstrijd 2 mochten de teams Pupil 2 D1 en Jeugd 1 D1 turnen, hierin deed SZG Zutphen mee met 2 teams. Gieneke Woestenenk, Tess Koel, Nina van Venrooij en Nienke van den Berghe turnden in een team en Lotte Kramer, Laura Welle, Jasmijn ter Mul en Linde Biesterbosch vormden het andere team. 

Beide teams begonnen op balk en lieten mooie oefeningen zien. Sommige meiden vergaten nog een paar dingen, maar lieten wel strakke oefeningen zien. Op vloer turnden alle meiden erg netjes, Lotte zette zelfs de hoogste score neer en Tess het derde cijfer. Sprong leverde allemaal mooie overslagen op en op brug werden ook mooie oefeningen laten zien. Het team Pupil 2 D1 werd 5e en het team Jeugd 1 D1 werd 6e, de verschillen met het podium waren erg klein!
In wedstrijd 3 turnden Evy Oosterveld en Famke Roelofs, zij turnden samen met twee turnsters (Noya Boomkamp en Frederike Klein Bluemink) van RGV Ruurlo en vormden een team Instap/Pupil 1 N3.

Zij begonnen op vloer en lieten mooie oefeningen zien, waarbij Famke zelfs het 4e cijfer van de wedstrijd kreeg! Op sprong lieten de meiden 2 mooie overslagen zien en op balk waren er helaas nog wat zenuwen, waardoor niet alles er helemaal goed uitkwam. Aangezien er te weinig juryleden waren, turnden ze maar 3 toestellen in plaats van 4 en viel de brug dus weg voor Evy en Famke. De goede scores op de 3 toestellen leverden een verassende, maar hele knappe 3e plek op! Het verschil met de nummer 2 was maar 0,050 punten, dus het was heel spannend!
In de laatste wedstrijd turnden Zoë Zeevalkink, Iris Sievers, Merit Huisman, Maura Mol en Niene van Beek in het team supplement D.

Ook zij turnden maar 3 toestellen en hoefden dus ook geen brug te turnen. Waar Iris 1 niveau en Zoë zelfs 2 niveaus hoger turnden, was het dus afwachten hoe het zou gaan verlopen. Op sprong werd goed gesprongen. Op de balk werden 3 hele goede oefeningen geturnd en kreeg Maura zelfs het 2e cijfer van de hele wedstrijd. Het laatste toestel leverde een hele goede oefening van Niene op (2e cijfer) en de andere meiden lieten ook prima oefeningen zien. Toen de prijsuitreiking kwam, was het best spannend, maar de meiden werden niet opgenoemd voor het podium. Toen de complete uitslag werd opgehangen, bleek echter dat de meiden net zoveel punten hadden gescoord als de nummer 3 en moest de prijsuitreiking dus opnieuw. De meiden kregen een heel hard applaus en krijgen binnenkort hun medailles en beker opgestuurd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Top