Update protocol corona en sporten

PROTOCOL SPORTEN EN CORONA SZG ZUTPHEN nav persconferentie van dinsdag 17 november 2020

Vanaf heden, hebben we de regels voor het sporten weer iets aan moeten passen, belangrijk daarbij is dat onderstaande maatregelen in acht worden genomen:

*Hebben jij of je huisgenoten corona gerelateerde klachten zoals koorts, hoesten enz. laat je je zo snel mogelijk testen en blijf je thuis tot de uitslag bekend is. Bij een negatieve test (van jou of je huisgenoten) ben je uiteraard weer welkom.

*Heb je via de corona app een melding gekregen blijf je 10 dagen thuis, deze 10 dagen gaan in op de dag dat je dichtbij iemand met corona was, de datum staat in de app. Blijf ook nu op 1,5 meter van iedereen, ook je huisgenoten. Als je na deze 10 dagen geen klachten hebt ben je weer welkom.

*Ouders en verzorgers gaan niet mee naar binnen voor de lessen, en wachten buiten na de lessen. Kijken of aanwezig zijn in de zaal is niet toegestaan i.v.m. de 1,5 meter richtlijnen.

*Je komt omgekleed naar de lessen, je mag géén gebruik maken van de kleedkamer om je om te kleden, eventuele natte jassen en schoenen mogen daar wel achterblijven. Je wast voor je komst naar de zaal je handen thuis. Bij binnenkomst desinfecteer je je handen met desinfectans, dit heb je net als voor de vakantie zelf bij je.

*Volg altijd de aanwijzingen van leiding/assistenten op.

*Toiletgebruik is mogelijk.  Neem je eigen bidon met water mee! En eventueel een handdoek.

* Max 30 personen in een zaal, dit is incl. leiding en assistenten.

*Bij binnenkomst van de gymzaal/sporthal wordt een mondkapje dringend geadviseerd voor 13 jaar en ouder, per 1 december is dit verplicht, tijdens sporten mag het mondkapje af. 

*Tijdens het sporten mogen sporters van 0 t/m 13 jaar ongehinderd sporten maar voor en na het sporten neem je als 13+ weer de 1,5 meter afstand in acht.

*Koppels en Trio’s binnen Acro mogen niet de leeftijdsgrens overschrijden van 18 jaar binnen het groepje.

*Ben je 18+er  dien je 1,5 meter afstand te houden van alle andere leden en max 4 personen in 1 groepje, bij wissel van ronde/toestel mag je jongeren niet kruisen binnen de 1,5 meter

* Alleen noodzakelijk vangen en zo kort mogelijk door leiding en assistenten bij sporters van 13+, onafhankelijk van de leeftijd van de trainer/assistent.

*Na de les verlaat je zo snel mogelijk de zaal volgens aanwijzingen van de trainers.

*Vragen (van ouders) aan leiding stel je zo veel mogelijk via mail of whatsapp.

Bovenstaand protocol is onder voorbehoud van wijzigingen in de richtlijnen van het RIVM.

Vragen mbt het protocol kun je stellen via secretaris@szg-zutphen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*