Ritmische gym

Hou je van dansen, acrobatiek en gymnastiek? Dan is Ritmische Gymnastiek zeker iets voor jou!

Ritmische Gymnastiek wordt op muziek gedaan. Tijdens de oefeningen maken we gebruik van materialen zoals de bal, knots, hoepel, touw en het lint. In de trainingen werken we naast de materiaaltechniek aan sprongen, pirouette, lenigheid en balansen die in de oefeningen terug te zien zijn. Ritmische Gym kan individueel en in groepsverband gedaan worden. In de lessen werken we vooral in groepsverband.

De lessen worden gegeven door Rosalinde van de Rhee, op zowel recreatief niveau als op selectie niveau. De lessen vinden plaats in de gymzaal van de Wegwijzer, Paulus Potterstraat. De recreatie les voor 5 tot 9 jarigen is van 17.30 tot 18.30 en voor 10 tot 16 jarigen van 18.30 tot 19.30.

Lijkt het je leuk om op Ritmische Gym te komen? Mail dan naar rvdrhee@szg-zutphen.nl en volg gratis 2 proeflessen.

Zit jouw leeftijdsgroep niet tussen het lesrooster maar heb je toch belangstelling? Stuur dan gerust een mail om toch een proefles te kunnen volgen. Als er voldoende belangstelling is willen we graag een groep met oudere jongens en/of meisjes starten.

Met ingang van het sportseizoen 2018/2019 zijn we ook gestart met een selectie groep Ritmische Gym, voor deze groep word je geselecteerd vanuit de recreatiegroep. Voor deze selectie groep zal ook een “flexuur” houding, lenigheid en krachttraining (met spiegels) gegeven  worden op maandag van 17.30 tot 18.30, voorafgaand aan de selectie lessen.

Rosalinde vd Rhee