Ritmische gym

Hou je van dansen, acrobatiek en gymnastiek? Dan is Ritmische Gymnastiek zeker iets voor jou!

Ritmische Gymnastiek wordt op muziek gedaan. Tijdens de oefeningen maken we gebruik van materialen zoals de bal, knots, hoepel, touw en het lint. In de trainingen werken we naast de materiaaltechniek aan sprongen, pirouette, lenigheid en balansen die in de oefeningen terug te zien zijn. Ritmische Gym kan individueel en in groepsverband gedaan worden. In de lessen werken we vooral in groepsverband.

De lessen worden gegeven door Rosalinde van de Rhee, op recreatief niveau op woensdag in de Waaijer, aan de Dr. de Visserstraat, en op selectieniveau op maandag in de Wegwijzer, Paulus Potterstraat.

Lijkt het je leuk om op Ritmische Gym te komen? Mail dan naar rvdrhee@szg-zutphen.nl en volg gratis 2 proeflessen.

Zit jouw leeftijdsgroep niet tussen het lesrooster maar heb je toch belangstelling? Stuur dan gerust een mail om toch een proefles te kunnen volgen. Als er voldoende belangstelling is willen we graag een groep met oudere jongens en/of meisjes starten.

Met ingang van het sportseizoen 2018/2019 starten we ook met een selectie groepje Ritmische Gym, hiervoor word je geselecteerd vanuit de recreatiegroep. Voor deze selectie groep zal ook een “flexuur” houding, lenigheid en krachttraining (met spiegels) gegeven  worden op maandag van 18.00 tot 19.00 in gymzaal de Wegwijzer, voorafgaand aan het selectie uur.