Meisjes B/C selectie en pre-selectie

B-selectie

De B-selectie bestaat uit 1 groep:

De B-selectie is voor meisjes vanaf 8 jaar

Voor de B-selectie moet je geselecteerd worden, je kan dus niet zomaar aan een les mee doen. Als je tijdens de recreatie-lessen met veel plezier gymt, en de leidster vindt dat je erg goed kan turnen kan zij vragen of je een paar proeflessen wilt draaien in de de B-selectie. In de B-selectie ben je echt bezig met turnen, dit in tegenstelling tot de recreatielessen waar ook ruimte is voor spelletjes in de les. Als je in de B-selectie traint, wordt er verwacht dat je serieus en zelfstandig mee traint, niet zomaar lessen mist en mee doet aan wedstrijden. In de B-selectie kom je met wedstrijden uit in de 5e divisie. Sommige meisjes stromen vanuit de B-selectie door naar de A-selectie.

De B-selectie traint op dinsdag (18.00-20.00 uur) en op donderdag (18.00-20.00)

Meisjes van 7 jaar kunnen de uitnodiging krijgen om ook al 1x te komen trainen in de B-selectie. Zij gaan dan naast de woensdag pre-selectie ook op de dinsdag meetrainen.

Voor deze selectie groep zal optioneel ook een “flexuur” houding, lenigheid en krachttraining (met spiegels) gegeven worden op maandag van 17.30 tot 18.30 in gymzaal de Wegwijzer

C-selectie

In de C-selectie turnen meisjes vanaf 9 jaar. Net als voor de B-, en A-selectie, moet je voor de C-selectie ook gevraagd worden. In de C-selectie ligt de nadruk op echt turnen, waarbij er van je verwacht word dat je serieus en zelfstandig mee traint in de lessen, en dat je meedoet aan wedstrijden. In de C selectie kom je uit in de 6e divisie. Sommige meisjes stromen vanuit de C-selectie door naar de B-selectie.

Meisjes in de C-selectie trainen één keer per week op donderdag van 18.30 -20.30 uur.

Pre-selectie  5/6/7/8 jaar

Op woensdagmiddag is er een pre-selectie turngroep 15.30-17.00 uur dit is een trainingsgroep voor meisjes van 5/8 jaar jaar. Instroom in deze groep kan op elk moment echter de trainster bepaald wie er in aanmerking komt voor deze  groep. In deze lessen wordt er getraind op de basiselementen van het  turnen.  Meisjes die alleen op woensdag trainen doen (nog) niet mee aan wedstrijden.

Meisjes die in de pre-selectie groep trainen, turnen daarnaast vaak ook in een recreatiegroep, of in de B-selectie. Vanuit de B-selectie trainen zij wel voor eventuele wedstrijden. De trainster bepaald (na overleg met de ouders) of een meisje vanuit de pre-selectie groep definitief kan doorstromen naar de B-selectie.

Nog enkele praktische zaken

  • zorg dat je haren vast zitten, en draag altijd een turnpakje.
  • neem iets te drinken mee (geen prik en pakjes of blikjes, bij voorkeur in een bidon) en eventueel ook iets te eten (fruit of liga) in een bakje.
  • in de zaal is geen toiletpapier aanwezig, zorg dat je altijd een rol in je tas hebt.
  • kan je niet komen, geef dit dan even door via app,mail of mobiel,vraag gegevens aan leiding.
  • voor meisjes in de B/C selectie is het de bedoeling dat je mee doet aan wedstrijden, waarbij je het selectiepakje van SZG draagt! (info bij kleding@szg-zutphen.nl )
  • wij zijn niet verantwoordelijk voor schade, verlies of diefstal van eigendommen dus laat onnodige zaken thuis!
  • wees op tijd aanwezig, liefst 10 minuten voor aanvang les.