Zilver voor Maura Mol 1e voorwedstrijd 4e divisie

Zondag 10 december was de 1e voorwedstrijd van de 4e divisie in Winterswijk.

Wedstrijd 1 was het vroeg het bed uit voor de instap, pupil1 en junior turnsters, zij moesten om 8:30u aanwezig zijn in Winterwijk en gezien de voorspelde winterse buien was het spannend hoe het ‘s morgens zou zijn op de weg, dus iedereen nog eerder uit bed vandaag! Gelukkig viel het toen nog mee en konden de deelneemsters van deze wedstrijd goed in Winterwijk komen!
Bij de instap turnde Vicky Sonnema haar eerste wedstrijd en als je in je eigen zaal geen vierkante vloer hebt, kan het maar zo zijn dat je op de wedstrijd even de weg kwijt bent. Wel turnde ze gewoon alle elementen netjes op de muziek en liet ze zich hierdoor niet afleiden, waardoor ze kleine aftrek kreeg voor de richting en iets buiten de lijnen komen en toch een score van 11.550 kon neerzetten. Op de brug en sprong ging het vervolgens prima met scores van 13.050 en 12.975.
Op balk, het laatste toestel ging het helaas weer een beetje mis met de richting, en moest ze met de rol voorover de balk verlaten. Wel turnde ze een super mooie afsprong! Score 8.400 en een 8e plaats in de wedstrijd.
Bij de pupillen 1 turnden vandaag Madelief de Bruijn en Nienke van den Berghe, zij begonnen ook op vloer en lieten een mooie oefening zien, 11.000 en 12.050.
Bij de brug ging madelief voor het ophurken en helaas viel ze naar achteren, wel herstelde ze zich goed door het nogmaals te doen en nu wel met de streksprong erachteraan af ze scoorde ondanks de 1.0 aftrek hiervoor toch 10.650 en Nienke 12.000.
Sprong ging ook prima bij beide meisjes 12.650 en 11.500.
Op balk maakten de meisjes er nog even een mooi eind van de wedstrijd van door beide met de radslag op de balk te blijven en madelief zelfs de 3e score van de wedstrijd liet noteren 12.200 en Nienke 11.900. Ze werden respectievelijk 14e en 11e.
In de andere baan turnden Junior turnsters Maura Mol en Merit Huisman. Zij begonnen op brug en turnden hier moeilijke oefeningen die ook nog eens netjes werden uitgevoerd. Daarna gingen ze naar balk, hier werd heel strak geturnd met vrijwel geen wankelingen, dit leidde tot een mooie 4e score voor Maura en een 6e score voor Merit, beide turnden een aantal nieuwe elementen op de balk, dus dit was extra knap. Ook op vloer werden nieuwe elementen geturnd, deze werden netjes uitgevoerd, waardoor de moeilijkheidswaarde van de oefeningen flink omhoog ging. Tenslotte mochten Merit en Maura nog naar sprong, hier noteerde Merit het 3e cijfer en Maura het 2e cijfer. Door deze goede en stabiele wedstrijd eindigde Merit op de altijd zure, maar erg knappe 4e plaats en Maura mocht het zilver mee naar huis nemen, want zij eindigde op de 2e plaats.
In de tweede wedstrijd waren er helaas een aantal afmeldingen vanwege ziekte en/of blessures, zo konden Yara Moes, Lianne Tichelman en Laura Snelder niet deelnemen. Wel turnden Pupillen 2; Linde Biesterbosch en Jasmijn ter Mul, Jeugd 1; Marit Post en Senior; Niene van Beek hun wedstrijd. Linde, Jasmijn en Marit begonnen op balk, hier had Jasmijn helaas nog wat meer moeite om erop te blijven staan, maar Linde turnde een vrijwel foutloze oefening. Zij gingen hierna naar vloer, daar lieten de meisjes goede oefeningen zien. Het derde toestel was sprong, hier gingen de meiden erg goed en werd Linde zelfs beloond met het hoogste cijfer. Tenslotte gingen zij naar brug, hier lukte bij Marit de driekwart reus voor de eerste keer en deed Linde de salto af, hierdoor kreeg Linde ook hier het hoogste cijfer. Linde eindigde als 6e, Jasmijn als 11e en Marit als 10e.
In de andere baan turnde Niene, zij begon met wat problemen op vloer, maar herpakte zich op sprong en brug met nette oefeningen, waar veel vooruitgang te zien was ten opzichte van vorig seizoen. Dit leidde op brug zelfs tot het 3e cijfer. Als laatste mocht zij naar balk, met nog wat kleine foutjes turnde ze zich hier na het 5e cijfer. Uiteindelijk eindigde Niene op de 5e plaats!
Ondertussen was de sneeuwstorm begonnen en mochten de meisjes van wedstrijd 2 voorzichtig hun reis naar huis beginnen, dit duurde heel wat langer dan normaal, maar gelukkig is iedereen veilig thuisgekomen!
Alle meiden hebben het erg goed gedaan en gaan hard trainen voor de tweede voorwedstrijd op 4 februari in Doetinchem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Top