Toestelkampioenschappen

Toestelkampioenschappen met veel persoonlijke successen!

Zaterdag 12 mei was het voor de meiden van de keuze-oefenstof de laatste wedstrijd van het seizoen bij de toestelkampioenschappen in Varsseveld. Er wordt bij deze wedstrijden ingeschreven per toestel en er worden ook per toestel medailles verdeeld.
In wedstrijd 1 turnde Marit Post, zij was dit jaar jeugd 1, maar dan mag je bij deze wedstrijd alvast deelnemen in het niveau voor volgend seizoen, Jeugd supplement F. Marit turnde op de toestellen brug en balk, op brug liet ze een mooie hoge opzwaai zien, waardoor ze nog heel dicht bij het podium kwam, ze werd 5e op brug. Op balk had ze in korte tijd een nieuwe oefening aangeleerd en ook deze oefening heeft ze goed geturnd.
In wedstrijd 2 turnden Iris Sievers en Nikki Nijveld, ook zij waren dit jaar jeugd 1 en moesten dus allemaal nieuwe oefeningen aanleren. Iris en Nikki turnden in Jeugd supplement E. Nikki turnde op brug en sprong en Iris deed mee op alle toestellen. Nikki scoorde door haar mooie oefening op brug zo goed, dat ze tweede werd en een zilveren medaille kreeg omgehangen. Iris turnde op balk erg netjes en scoorde hier het hoogste cijfer en kreeg dus de gouden medaille. Iris liet bij haar nieuwe vloeroefening ook hele mooie elementen zien, maar kwam hier helaas een tiende tekort voor het podium en werd hier vierde.
In wedstrijd 3 turnden de junioren supplement E, Merit Huisman en Maura Mol. Op sprong moesten lieten Maura en Merit twee mooie sprongen zien, Merit scoorde zelfs het vijfde cijfer. Op brug turnde Maura zich ondanks een flinke blaar naar het zevende cijfer van de wedstrijd. Op balk scoorde Merit het zevende cijfer en Maura werd ondanks een val nog zesde op dit toestel. Tenslotte naar vloer, hier turnde Merit een aantal nieuwe elementen en dat ging allemaal erg goed, waardoor ze het derde cijfer van de wedstrijd kreeg en dus de bronzen medaille mocht meenemen naar huis.
In de laatste wedstrijd turnden senioren supplement C, Eline Huisman en Michelle Goedhart en senior supplement D, Niene van Beek. Niene probeerde op balk een nieuwe serie, maar helaas ging deze nog niet helemaal zoals gewenst. Eline en Michelle moesten de balk helaas ook een keer voortijdig verlaten, maar desondanks scoorde Eline nog het vijfde cijfer. Op vloer turnden Michelle en Eline beiden een aantal nieuwe elementen en deze gingen erg goed, ook hier eindigde Eline vlak naast het podium op de vierde plek. Op brug liet Niene zien dat als je een oefening in tempo turnt, je hoog kunt scoren, dit werd beloond met het derde cijfer en dus de bronzen medaille. Ook Michelle turnde goed op tempo, maar helaas was het net niet voldoende voor een podiumplek en dus werd ze vierde op brug.
Allemaal erg goed gedaan en weer veel nieuwe dingen laten zien, op naar volgend seizoen en de komende periode gaan we verder met het trainen van nieuwe elementen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Top