Regiofinale 6e divisie

Zaterdag 2 juni was de regio finale van de meisjes in de 6e divisie.

In wedstrijd 1 zaten Kristel en Lela.

De meiden begonnen op de balk wat ze allebei het spannendst vonden. Toch zijn ze de zenuwen de baas geworden en hebben ze allebei een nette oefening laten zien. Vervolgens kwamen de vloer en de sprong waar de meiden geknald hebben en allebei goede oefeningen hebben geturnd. Als laatste was de brug aan de beurt waar Lela voor het eerst heeft opgehurkt en Kristel zelfs het 1e cijfer heeft gehaald. Kristel is 16e geworden en Lela is 23e geworden.

In wedstrijd 2 zat Linde.

Linde mocht beginnen op de vloer. Hier turnde linde een erg strakke en nette oefening. Vervolgens was sprong aan de beurt ook dit ging erg goed. Daarna kwam de brug ook hier liet Linde een goede oefening zien. Als laatste was de balk, waar Linde erg zenuwachtig was voor de rol voorover, helaas ging die wat minder maar ondanks dat turnde ze ook hier een hele mooie oefening. Linde is 28e geworden.

In de 3e wedstrijd zaten op baan 1, Marrit en Asuela.

De meiden waren toch nog wel een beetje zenuwachtig. Ze begonnen bij brug. Hier turnde de meiden een nette oefening en haalde Asuela voor het eerst ophurken op de brug. Het volgende onderdeel was balk. Hier waren ze toch wel zenuwachtig voor en helaas ging het een paar keer mis. Maar allebei de turnsters hebben een strakke oefening neergezet! De volgende was vloer. Hier konden ze beide knallen! En wat stonden ze er, ze lieten is even zien wie ze waren! Een super strakke en zeer nette oefening!! Het laatste onderdeel was sprong. Dit deden ze erg netjes en het waren prima sprongen!! Asuela is 19e geworden en Marrit is 20e geworden.

Op baan 2 was het de beurt aan Fenna en Moniek, zij moesten op brug beginnen.
Moniek, die op dit toestel de laatste tijd een stabiele oefening kan laten zien door het harde werk op de trainingen, had de pech dat ze in het begin van haar oefening doorschoot met een element waardoor ze het toestel voortijdig moest verlaten, wel turnde ze daarna de oefening netjes uit.
Fenna turnde een prima oefening, maar voor haar kwam toen de balk… helaas was Fenna de 5 meter lange maar vooral 10cm smalle balk niet helemaal de baas vandaag en ging het op meerdere delen in haar oefening niet helemaal zoals getraind, wel zorgde ze ervoor dat het een hilarische oefening werd, ze bleef doorzetten en gaf niet op maar helaas tot op het moment van de zit na de afsprong ging het niet zoals in gedachten we konden er gelukkig toch om lachen en maakte ons snel klaar voor toestel vloer, waar de meiden prima oefeningen neerzetten en Fenna zelfs het 2e cijfer van de wedstrijd! Moniek turnde op vloer een mooie overslag, helaas konden we vandaag de Arabier flik-flak nog niet opnemen in de oefening maar deze komt eraan!
Sprong ging ook prima en dat resulteerde voor Fenna bij de senioren in een 7e plaats en voor Moniek in een 14e plaats op deze regio finale 6e divisie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Top