Regiofinale 4e divisie

Veel persoonlijke successen bij regiofinale 4e divisie

Zaterdag 31 maart was de regiofinale 4e divisie van Gelderland Oost. Hier kwamen de meisjes uit de voorwedstrijden van de zaterdag en zondag samen en konden ze zich plaatsen voor de districtsfinale van Oost Nederland. Namens SZG Zutphen zouden 6 turnsters deelnemen, maar helaas was Laura Snelder ziek en kon niet deelnemen.
Maura Mol en Merit Huisman turnden in de categorie Junior supplement E en begonnen op brug. Daar turnden ze een mooie oefening en scoorden mooie punten. Daarna gingen ze naar balk en dat ging zonder vallen. Merit turnde zelfs een nieuwe combinatie van drie elementen, dit werd beloond met het eerste cijfer van de wedstrijd. Daarna gingen de meiden naar vloer. Na wat moeilijkheden tijdens het inturnen, lieten ze ook hier hele goede oefeningen zien en kreeg Maura het derde cijfer van de wedstrijd. Tenslotte moesten ze nog naar sprong, ook hier gingen ze weer erg goed en sloten de wedstrijd met mooie cijfers af. Merit eindigde op een knappe, maar ondankbare 4e plek en Maura werd 2e en mocht het zilver mee naar huis nemen. Erg knap in dit grote en sterke deelnemersveld van 32 turnsters!
In wedstrijd 3 turnden Linde Biesterbosch en Jasmijn ter Mul in de categorie Pupil 2 D1 en Niene van Beek in de categorie Senior supplement D. Linde en Jasmijn begonnen op vloer en daar hadden we de afgelopen weken veel aandacht aan de netheid besteed. Dit zag je terug en de meisjes werkten heel netjes. Daarna gingen ze naar sprong en lieten ze mooie salto’s en overslagen zien. Op brug turnde Jasmijn voor het eerst de salto en daardoor scoorde ze een stuk hoger dan bij de voorwedstrijden. Tenslotte naar balk, altijd spannend om mee te eindigen, maar ook hier zag je terug dat ze veel aan de netheid hadden gewerkt. Linde kreeg het 3e cijfer en Jasmijn zelfs het 2e cijfer van de wedstrijd. Jasmijn werd heel knap 6e en Linde 8e, ook hier was het deelnemersveld erg groot en sterk, dus knap gedaan.
Niene begon op balk, ze had wat wiebels, maar bleef staan en kreeg daardoor het 5e cijfer. Op vloer turnde ze zich ook naar het 5e cijfer. Ze had een mooie uitstraling en zichtbaar plezier tijdens het uitvoeren van haar oefening. Op sprong liet ze twee mooie sprongen zien en ze eindigde op brug, dit ging niet helemaal zoals ze zelf graag had gewild, maar ze vocht zich goed door de oefening heen. Niene werd uiteindelijk 9e van de 36 turnsters, ook een erg knappe prestatie.
Door deze goede resultaten mogen er op dit moment 4 meiden door naar de districtsfinale op 21 april in Winterswijk, namelijk Maura, Merit, Jasmijn en Niene. Linde staat als eerste reserve op de lijst en mag dus ook nog hopen op deelname aan deze finale.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Top