Recreantenwedstrijd Hanzestreek

Op 10 februari was er een recreanten-wedstrijd voor meisjes die niet in de divisie-wedstrijden mee mogen doen uit rayon Hanzestreek en omstreken. Het is ieder jaar weer een erg leuke, gezellige wedstrijd. Tuurlijk voor de meisjes blijft het spannend!
In de 1e wedstrijd werd geturnd door meisjes geboren in 2009 (instap), 2008 (pupil 1) en 2009 (pupil 2) in Tussenoefenstof X of R3.
Voor SZG deden alleen meisjes uit 2009 mee die oefenstof X turnden.

Sommigen meisjes kenden heel goed hun oefeningen uit het hoofd, sommigen moesten af en toe voorgezegd worden. In wedstrijd 1 zaten Mette Wansink en Sanne Hurwitz. Voor Sanne was het de eerste wedstrijd wat toch best spannend was, waar Mette Sanne dus een beetje heeft gerust gesteld. Ze mochten beginnen op de lange mat. Mette mocht hier als eerste en dat was best spannend. Gelukkig ging het heel goed. Ook bij Sanne ging de vloer erg goed. Daarna gingen we naar sprong en mocht Sanne beginnen. Ook dit was even spannend maar ondanks dat is er goed gesprongen door beide dames.

Toen was brug aan de buurt. De meiden hebben netjes gedaan wat ze geoefend hadden! Het laatste onderdeel was balk. Eerst mocht Mette ,die heel netjes over de balk liep ,en alleen aan het begin een klein foutje had. Toen mocht Sanne en ook Sanne had aan het begin een klein foutje maar verder ging het super goed!
De meiden hebben het super goed gedaan en ook nog eens hartstikke gezellig gehad samen.

Iedereen heeft haar uiterste best gedaan en zijn op de volgende plaatsen geëindigd: Kiki 8e, Fleur 9e, Maartje 12e, Elena 13e, Eloise 15e, Anna 18e, Sanne 20e, Mette 21e en Dewy 23e.

Daarna was er ook nog een wedstrijd 2;

In de 2e wedstrijd deden ook weer veel SZG-meisjes mee. Pupil 1 D4, Pupil 2 D4 en Jeugd, Junior en Senior Keuze oefenstof.
Anna (pupil 1 D4) kende haar oefeningen goed uit haar hoofd en is 6e geworden. Kyra (pupil 2 D4) had daar met name op de balk veel moeite mee. Maar ook juf Miranda vond het voorzeggen lastig waardoor er veel punten verloren gingen op dit toestel. Kyra is 6e geworden met wel een 3e cijfer op brug.

De andere meiden waren ook wel een beetje zenuwachtig en hadden ze bij elk onderdeel veel vragen! Ze begonnen op vloer en deden stuk voor stuk een super oefening. Asiëlle deed zelfs een overslag! De jeugd meiden vonden het erg spannend en vergaten hier en daar wat. Maar gelukkig maakte ze dat allemaal weer goed op de andere toestellen! Daarna gingen we naar sprong en daar ging het bij iedereen goed! Iedereen had een mooie sprong! Na dit onderdeel kregen de meiden een “boost” ze hadden er weer zin in en gingen vrolijk en vol energie naar brug en balk!

Op brug deden er een aantal 3/4 reus en dat ging allemaal erg soepel! Ook de jeugd meiden hebben een super strakke oefening neer gezet! Na een lange ronde wachten konden ze door daar het laatste onderdeel, de balk! Oei dachten ze 10 cm breed…. hmm als ik hier maar op blijf staan! Gelukkig vielen ze maar 1x van de balk en konden ze rustig verder aan hun oefening! Zelfs Nathalie had een radslag op de balk! Bij de jeugd meiden hadden ze allemaal een foute draai in hun oefening en dat op een smalle balk!

Nine 6e Asiëlle 1e Tosca 16e Anna 6e
Nathalie 1e Dewi 4e Isa 7e Ronja 9e Reshma 2e Kaethe 3e

De meiden hebben het super goed gedaan en wij zijn trotse trainsters! En natuurlijk vergeten we de jury leden en assistenten niet jullie ook hartstikke bedankt!! Ouders/supporters allemaal bedankt voor de enthousiaste sfeer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Top