3e plaatsingswedstrijd Dames derde divisie

Derde voorwedstrijd derde divisie in Winterswijk
Zaterdag 27 januari was de derde en laatste voorwedstrijd van de derde divisie. In wedstrijd 2 begonnen pupillen 1 N3, Juno Stein en Gieneke Woestenenk. Zij begonnen op sprong en hebben veel vooruitgang laten zien ten opzichte van de vorige wedstrijden, hun salto’s gingen veel hoger. Daarna gingen ze naar rekstok en daar ging het uitsteken na de buikdraai veel beter, waardoor de zwaaien veel hoger kwamen. Het derde toestel was balk, ook hier hebben Juno en Gieneke veel vooruitgang laten zien, vooral qua uitstraling, dan lijkt het allemaal al veel mooier! Ten slotte moesten zij naar vloer, daar sloten ze de wedstrijd goed af. Juno werd 17e en Gieneke 19e.
Op de andere baan in deze wedstrijd turnden Zoë Zeevalkink en Lotte Kramer bij de pupillen 2 N3. Zij begonnen bij vloer en hadden vooral in de loopsprongen veel vooruitgang ten opzichte van de vorige wedstrijd. Daarna op sprong ging het ook veel beter en zette Zoë zelfs het tweede cijfer van de wedstrijd neer. Op brug gingen de opzwaaien al veel beter en turnden Zoë en Lotte mooi op tempo. Ten slotte balk, Lotte heeft heel hard aan haar sprongetjes gewerkt en deze kwamen er ook veel beter uit, Zoë liet een prachtige oefening zien en kreeg het tweede cijfer. Lotte eindigde als 17e en Zoë kreeg het brons omgehangen en werd 3e. Dit betekende ook direct doorstroming naar de districtsfinale voor Zoë, waar zij zich mag proberen te plaatsen voor de landelijke wedstrijden.
In wedstrijd 3 turnden Iris Sievers en Nikki Nijveld bij de Jeugd 1 N4 meisjes. Zij begonnen op balk en waren erg gespannen, maar na twee hele goede oefeningen zonder vallen viel een groot deel van de spanning weg, waardoor zij steeds meer zin in de rest van de toestellen kregen. Op vloer hebben ze erg mooie oefeningen laten zien, een hele vooruitgang qua uitstraling in vergelijking met de vorige wedstrijd. Op sprong en brug sloten ze de wedstrijd goed af. Nikki werd 21e en Iris werd 16e.
In de laatste wedstrijd turnden Michelle Goedhart en Eline Huisman bij de Senioren supplement C. Michelle was ’s ochtends nog ziek, maar kwam toch proberen om de wedstrijd te turnen. Eline heeft de afgelopen tijd haar programma weer een beetje kunnen oppakken na haar blessure, maar kan nog niet alles voluit turnen. Bij balk turnde Eline voor het eerst de flikflak. Op vloer en sprong ging het vrij goed, met een mooi 7e cijfer voor Michelle op sprong. Ten slotte gingen de meiden naar brug, je zag dat dit erg veel moeite kostte, waardoor niet alles perfect lukte. Eline werd 29e en Michelle 31e. Michelle staat op dit moment tweede reserve voor de districtsfinale en Eline kan aan de slag voor volgend seizoen.
In een groot en sterk deelnemersveld hebben de meiden goede resultaten behaald de afgelopen wedstrijden, waar ze trots op kunnen zijn. Ze mogen nu gaan werken aan elementen voor volgend seizoen en Zoë mag de districtsfinale op 10 februari turnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Top