3e PW 4e divisie

Maura Mol wint goud bij derde voorwedstrijd vierde divisie op 18 maart
Zondag 18 maart was de derde voorwedstrijd voor de turnsters van SZG Zutphen die uitkomen in de vierde divisie.
In wedstrijd 1 turnden de instap D1 en pupil 1 D1 meiden en de junioren supplement E. Nienke van den Berghe, Madelief de Bruijn (Pupillen 1) en Vicky Sonnema (Instap) mochten laten zien wat ze kunnen. Vicky zat vorige week nog in het gips dus het was al super knap dat ze vandaag mee kon doen. De meiden begonnen bij brug wat erg goed ging bij alledrie. Nienke deed voor het eerst ophurken en dat lukte! Ook Madelief had een mooie ophurken op brug. Helaas zijn de meiden niet door maar alle drie de meiden hadden een nette wedstrijd en mogen trots zijn op zichzelf. Nienke werd 12e, Madelief werd 16e en Vicky werd 8e.
In de andere baan turnden de junioren Maura Mol en Merit Huisman. Zij begonnen op vloer en lieten mooie oefeningen zien. Bij Merit lukte de overslag salto. Op sprong scoorden ze beide het tweede cijfer van de wedstrijd. Op brug had Maura een mooi ritme en scoorde erg goed. Tenslotte gingen ze naar balk en daar scoorde Merit het hoogste cijfer van de wedstrijd en Maura het tweede cijfer. Merit werd vijfde, vlak naast het podium en Maura werd zelfs eerste en kreeg het goud omgehangen.
In wedstrijd 2 waren senioren supplement D, Lianne Tichelman, Laura Snelder en Niene van Beek aan de beurt. Zij begonnen op brug. Vooral Laura en Lianne zagen hier tegen op, maar hebben beide hun doelen gehaald en waren blij met de oefening. Ook bij Niene ging brug erg goed op een klein foutje na. Balk ging bij alle drie de meiden netjes. Vervolgens kwam vloer, Niene had hier een nieuw serie en dit pakte uit in een goede oefening. Ook deze meiden mogen trots zijn op zichzelf. Niene werd 8e, Laura 12e en Lianne 14e.
In de andere baan turnden de pupillen 2 D1 (Yara Moes, Linde Biesterbosch en Jasmijn ter Mul) en jeugd 1 D1 (Marit Post). Zij begonnen op sprong en Yara zette hier het tweede cijfer van de wedstrijd neer. Op brug gingen de meiden erg goed, ook hier kreeg Yara het tweede cijfer. Op balk lieten ze wat puntjes liggen, maar werd er wel netjes geturnd. Als laatste mochten de meiden hun vloeroefening laten zien, dit deden ze met veel plezier. Linde werd 6e, Yara 9e, Jasmijn 10e en Marit werd 8e.
Niene, Laura, Linde en Jasmijn mogen samen met Maura en Merit door naar de regiofinale van Gelderland Oost op zaterdag 31 maart. De rest van de meiden kan aan de slag voor volgend seizoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Top