2e PW 6e divisie en pre instap

Turnsters SZG 6/7/8 jaar en 6e divisie succesvol in Steenderen!

Zaterdag 24 maart werd in Steenderen de tweede voorwedstrijd in de 6e divisie geturnd en ook mochten vandaag de pre instap meisjes 6/7/8 jaar meedoen om eens te kijken hoe het gaat op een wedstrijd! Voor de meesten echt de eerste keer met publiek en jury turnen! Aan het eind van iedere wedstrijd was er voor alle turnsters een vaantje en een diploma!

Wedstrijd 1
In deze wedstrijd turnde Linde op baan 1 in de 6e divisie pupil 1 D3. Linde had op sprong en brug nette oefeningen laten zien. Vervolgens kwam balk. Daar was ze wat zenuwachtig voor de koprol. Helaas ging die met inturnen goed alleen ging het in de wedstrijd oefening mis. Als laatste was vloer en ook hier heeft ze een nette oefening laten zien. Linde is 10e geworden.

Op baan 2 waren de Pre instappers X oefenstof 2010 hieraan deden Anastasia, Jans, Lauren, Plien, Sofia, Romy, Stella, Christel, Demi en Diana mee. Ze vonden het erg leuk en spannend maar toch ook wel lang duren. Ze hebben helaas geen medailles gehaald, waar hier en daar een traantje om gelaten werd. Sofia heeft wel het 3e cijfer op balk gehaald.

Wedstrijd 2
Op baan 1 waren Melissa en Lela aan de buurt. Helaas was Kristel er niet omdat ze ziek was. De meiden begonnen op brug, beide lieten ze hier een goede oefening zien. Vervolgens kwam balk. Daar was de koprol en de handstand nog even spannend. Melissa bleef zitten met de rol en stond met de handstand en Lela stond met de handstand maar viel helaas met de koprol. Daarna lieten de meiden op vloer even zien wat ze kunnen en hadden beide een mooie strakke oefening. Als laatste kwam sprong waar ze beide de overslag over de kast alleen hebben gedaan. Lela is 7e geworden en Melissa is 11e geworden.

Ook Marrit, Asuela en Anna hebben een top wedstrijd geturnd. Ze waren allemaal een beetje zenuwachtig, maar gelukkig had dit geen invloed op hun prestaties. Ze wisten namelijk allemaal hun oefeningen nog goed. Helaas geen medailles, maar wel een leuke wedstrijd. Anna deed zelfs de koprol op de balk en Marrit liet hier een mooie handstand zien! Marrit is 5e geworden, Asuela is 7e geworden en Anna is 10e geworden.

Op baan 2 turnde Kim in de pre instap D2 haar eerste selectie wedstrijd en hoe! Ze begon een beetje wiebelig en enthousiast aan haar mat oefening maar op sprong, brug en balk zette ze vervolgens strakke oefeningen neer. Op balk zelfs een rol voorover welke bij het inturnen prima lukte, maar helaas tijdens de wedstrijd zelf net niet, maar toch kreeg Kim de gouden medaille mee naar huis en daar is ze super trots op!

Ook werd er op baan 2 geturnd door Iefke, Erva, Loïs, Xanthé, Sanne, Ines en Jet in de pre-instap X oefenstof 2011. En spannend dat zij het vonden. Met een 1e cijfer op lange mat kreeg Loïs een zilveren medaille uitgereikt. Met een 4e plaats stond Iefke net naast het podium.

Wedstrijd 3
Hier turnden op baan 1 de jeugd 2 Linde. Junioren Moniek, Lotte en Tessa en de senioren Fenna, Lois en Jolijn in de 6e divisie. Hier werd af en toe een nieuw element toegevoegd wat ook goed lukte vandaag. Dit resulteerde in medailles voor Moniek, Fenna en Lois een zilveren medaille en voor Jolijn goud!

Ook turnde Linde op baan 1. Linde had een super strakke wedstrijd. Gelukkig kon ze haar zenuwen in bedwang houden en liet ze zien dat ze er stond! Op sprong deed ze zelfs een overslag over de Pegasus wat ze toch best spannend vond. Linde ging daardoor naar huis met de zilveren medaille.

Op baan 2 voor de Pre instappers ook hun eerste selectie wedstrijd. Spannend was het zeker, maar alle oefeningen zelf gedaan zonder voorzeggen en daar zijn we super trots op! Famke en Evy mochten als trainingsmaatjes, na behalen van dezelfde score, beide het zilver laten omhangen!

Alle turnsters vandaag bedankt! Wij en het publiek hebben van jullie genoten!

Marieke, Karina, Monique, Jos, Eline en Hetty bedankt voor het jureren vandaag. Maura bedank voor je hulp!

Fenna, Iris, Larissa, Miranda en Alida

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Top