2e pw 5e divisie turnen Dames

Succes bij 2e voorwedstrijd 5e divisie turnsters in Winterswijk dit weekend

Zaterdag en zondag 3 en 4 maart was het weer de beurt aan de meisjes 5e divisie voor hun 2e voorwedstrijd in de 5e divisie turnen, deze keer in Winterswijk.

19 turnsters van SZG doen mee aan deze wedstrijden in diverse leeftijdscategorieën, helaas voor Bette geen wedstrijd omdat zij een breukje in haar duim heeft en Pleun was deze zaterdag nog lekker aan het skiën, 14 en 15 april zijn de 3e voorrondes en hopelijk kan Bette dan weer meedoen.

Wedstrijd 1 zaterdag was voor de jeugd 1 meisjes D1 en hier turnden Zsara, Nimue en Lieke. Lieke turnde , ondanks de weinige training ivm een (groei) blessure een aardig stabiele wedstrijd in het sterke wedstrijdveld.
Zsara liet een zeer strakke wedstrijd zien en turnde mooi en voor het oog zeer ontspannen haar oefeningen, op sprong en brug zelfs het hoogste van de wedstrijd waardoor ze uiteindelijk zelfs het zilver kreeg omgehangen!
Nimue werd 33e en Lieke 28e.

Wedstrijd 2 was voor de instappers D1, Ecrin, Nina en Hadassah, de meisjes hadden er echt zichtbaar zin in!
Hadassah was soms nog net te veel met de omgeving bezig maar dat ze met plezier turnde spatte eraf, zij werd 19e.
Nina werd 8e maar liet op de brug en vloer even zien dat zij aanwezig was en zette op beide toestellen een 3e notering neer. Ecrin liet op vloer het 2e cijfer neerzetten en werd 7e in de uiteindelijke uitslag vandaag.

Wedstrijd 3 was de beurt aan de pupillen 2 Mennanda en Laura, ook bij de pupillen is het deelnemersveld erg sterk en ieder klein foutje telt, Mennanda ging voor de radslag op balk en deze lukte echt bijna, ze stond, maar helaas moest toen toch nog de balk verlaten. Ze werd 15e, Laura zette vandaag de eerste notering op brug neer en mocht het brons ophalen aan het eind van de wedstrijd.

Wedstrijd 4 deze dag kwamen twee categorieën in actie, Iris, Nina en Michelle bij de pupillen 1 en Rosanne bij de jeugd 2.
Rosanne boekte vandaag vooral succes in eigen kunnen door nieuwe elementen uit te voeren in de wedstrijd, salto van brug, Arabier flikflak op vloer, losse rol op balk en uiteindelijk ook nog sprong met plank, waar we eerder nog met de trampoline sprongen! Zij werd vandaag 13e.
Michelle liet super mooie hoge zwaaien zien aan de hoge legger, helaas had ze bij de lage legger wat vaart teveel. Nina liet een super mooie handstand op balk zien, daar was ook veel op getraind.
Iris haalde met een strakke oefening het eerste cijfer op balk en maakte daarmee zichtbaar indruk, ook de rest klopte helemaal vandaag en zij mocht dan ook de gouden medaille laten omhangen.

Zondag ging deze wedstrijd nog even verder met de junioren in wedstrijd 2 en de senioren in wedstrijd 3.
Joelle, Muze en Noah bij de junioren begonnen op brug waar het goed ging en bij balk liet Noah even zien hoe fijn het is als alles klopt en de oefening lekker loopt en werd beloond met het eerste cijfer op dit toestel, helaas moest muze het toestel 3 x voortijdig verlaten maar maakte dat op vloer weer helemaal goed. Joelle had wat pech op vloer door na de salto net niet goed te landen, de Arabier flikflak ging daar in tegen super mooi.
Noah liet nog even een overlag salto zien en werd vandaag 7e, muze 17e en Joelle 16e.

Lauri en Bente sloten het weekend af, Bente met een overslag 1/2e draai bij sprong en 3e cijfer op brug zij werd 5e.
Lauri ging niet helemaal fit de wedstrijd in maar wist toch een 9e plaats te noteren vandaag!

Joelle en Lianne bedankt voor de hulp!
Karina bedankt voor het jureren

Meiden op naar wedstrijd 3!!
Alida

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Top