2e plaatsingswedstrijd Dames 4e divisie

Zondag 4 februari turnden de meisjes van de vierde divisie hun tweede voorwedstrijd in Doetinchem. In wedstrijd 1 turnden de pupillen 1 D1; Nienke van den Berghe en Madelief de Bruijn, de junioren supplement E; Merit Huisman en Maura Mol. Helaas kon Vicky Sonnema niet meedoen vanwege een blessure, ze brak haar pols vorige week op het ijs en hopelijk kan ze er 18 maart wel bij zijn.

Nienke en Madelief begonnen op sprong en starten daarmee fijn de wedstrijd, bij de brug schoot Madelief helaas na de buikdraai door, maar daarna haalde ze wel het ophurken.
op de balk wilde het bij het inturnen niet altijd even goed lukken ,maar daar was tijdens de wedstrijd niets meer van te merken gelukkig, de beide radslagen er helaas wel af, maar pas nadat de voeten op de balk stonden dus werd het element wel toegekend. Op vloer gaf Nienke een mooie show weg en beide meisjes deden vandaag de Arabier Flik-flak voor het eerst in de oefening. Madelief liet ook nog even zien hoe je een kaats moet maken na de overslag. Een mooie wedstrijd in een sterk veld voor de meisjes. Nienke 11e en madelief 15e.

Junioren Maura en Merit begonnen op balk, niet het meest favoriete toestel van de meiden om te beginnen, maar ze gingen er vol goede moed voor. Merit turnde haar radslag-arabier als combinatie en Maura liet erg mooie gymnastische sprongen zien. Dit leverde Merit het tweede cijfer van de wedstrijd op. Hierna gingen ze naar vloer, waar Maura een mooie arabier flikflak salto liet zien en dit leverde haar het tweede cijfer op. Ook op sprong en brug turnden ze erg strak en kwamen er goede scores uit. Door alle mooie scores kwam Maura op een 5e plek en Merit op een 2e plek uit. Merit mocht dus het zilver mee naar huis nemen!

In wedstrijd 2 turnden de pupillen 2 D1; Yara Moes, Jasmijn ter Mul en Linde Biesterbosch, de jeugd 1 D1; Marit Post en de senioren supplement D; Laura Snelder, Niene van Beek en Lianne Tichelman.
De pupillen 2 en jeugd 1 meisjes begonnen op vloer, daar hebben ze heel veel vooruitgang laten zien, met veel nieuwe elementen. Op sprong zat het niet helemaal mee en werden wat kleine foutjes gemaakt, maar Linde scoorde het 3e cijfer op sprong. Op brug turnde Marit voor het eerst de wegzet salto, deze vond ze erg spannend, maar ging uiteindelijk erg goed. Tenslotte gingen ze naar balk, hier scoorde Jasmijn het 4e cijfer en Marit zelfs het 1e cijfer van haar categorie, erg knap. Uiteindelijk werd Linde 6e, Jasmijn 8e, Yara 13e en Marit werd 10e.

Op de andere baan turnden de senioren, zij begonnen op sprong, Laura, Niene en Lianne lieten hier 2x een mooie half in half uit sprong zien. Op brug turnde Niene in een mooi tempo, waardoor zij het 2e cijfer van de wedstrijd kreeg. Lianne had als doel het halen van een nieuw element en dat is gelukt, nu was er nog een extra zwaai nodig, maar dat wisten we, Laura turnde netjes door. Op balk had Niene helaas een val, maar turnde ze verder erg netjes, Lianne vergat helaas haar sprongen waardoor ze eisen miste en uiteindelijk ook te weinig elementen turnde en 4 punten moest inleveren hier, Laura ging aardig op dit lastige toestel. Op vloer moesten ze eindigen, dat kost vaak veel energie, maar ze turnden netjes en strak, Laura met de overslag salto. Niene werd 2e, Laura 9e en Lianne 14e. Niene mocht dus ook het zilver mee naar huis nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Top