Trampoline springen

Sinds een paar jaar kennen we bij SZG het Trampolinespringen. Trampolinespringen is een leuke sport waarbij je alle kanten op kunt. Op dit moment hebben we zowel recreatieve springers als wedstrijd springers, maar deze groepen trainen met elkaar. De trainingen worden gegeven op woensdagavond in de gymzaal van de wegwijzer, tussen 17.30 en 21.30 waarbij iedere leeftijdsgroep zijn eigen tijd heeft.

In de recreatiegroep ben je op een leuk en ongedwongen manier bezig en leer je op een veilige manier sprongen, waarmee je dan steeds een stapje verder komt.
Het plezier en lekker bezig zijn met springen staan op de eerste plaats. Door middel van basissprongen wordt er toe gewerkt naar een steeds moeilijkere sprong. Uiteindelijk leer je salto’s en een complete oefening te springen.
Als je het het leuk vindt, kan je tijdens een uitvoering of een recreatieve wedstrijd laten zien wat je hebt geleerd.

In de wedstrijdgroep gaan we een stapje verder. Ook hier staat plezier en veilig springen op een eerste plaats, maar daarnaast ben je bezig om de moeilijkere sprongen te leren, zodat je mee kan doen aan wedstrijden.
Bij deze wedstrijden zijn er verschillende niveau’s:
Het regionale niveau, waarbij je (op een lager niveau) in je eigen regio mee doet. En het landelijk niveau. Op dit laatste niveau doe je mee aan wedstrijden door het hele land.
Voor de echte uitblinkers zijn er natuurlijk ook nog wedstrijden op internationaal niveau.

De springlessen zijn voor jong en oud leuk om te doen. Ieder kan op zijn/haar eigen niveau instromen. Natuurlijk is het altijd mogelijk om eerst uit te proberen of het springen echt iets voor je is.

Wil je meer informatie mail dan met Anneke van Haren avharen@szg-zutphen.nl of telefonisch 06-41758174