Meisjes B/C selectie en instap turngroep

B-selectie

De B-selectie bestaat uit 2 groepen:

1)B-selectie instap en pupil 1 is voor meisjes van 8-11 jaar(waarbij ingedeeld op geboortejaar)

2)B-selectie pupil 2,jeugd,junior en senior is voor meisjes/dames vanaf 11 jaar.

Voor de B-selectie moet je geselecteerd worden, je kan dus niet zomaar aan een les mee doen. Als je tijdens de recreatie-lessen met veel plezier gymt, en de leidster vindt dat je erg goed kan turnen kan zij vragen of je een paar proeflessen wilt draaien in de de B-selectie. In de B-selectie ben je echt bezig met turnen, dit in tegenstelling tot de recreatielessen waar ook ruimte is voor spelletjes in de les. Als je in de B-selectie traint, wordt er verwacht dat je serieus mee traint, niet zomaar lessen mist en mee doet aan wedstrijden. Sommige meisjes stromen vanuit de B-selectie door naar de A-selectie.

De B-selectie instap-pupil 1 traint op maandag (17.00-19.00 uur) en op donderdag (16.00-18.00 uur) De B- selectie pupil 2,jeugd,junior en senior traint op dinsdag (17.45-20.15) en op donderdag (18.00-20.00 uur)

Meisjes van 7 jaar kunnen de uitnodiging krijgen om ook al 1x te komen trainen in de B-selectie instap-pupil 1. Zij gaan dan naast de dinsdag instap turngroep ook op de donderdag meetrainen van 16.00-18.00 uur

C-selectie

In de C-selectie turnen meisjes vanaf 10 jaar. Net als voor de B-selectie, moet je voor de C-selectie ook gevraagd worden. In de C-selectie ligt de nadruk op echt turnen, waarbij je aan een aantal wedstrijden mee doet en er verwacht wordt dat je serieus mee doet in de lessen.

Meisjes in de c-selectie trainen één keer per week op donderdag van 18.00-19.30 uur.

Instap turngroep 5/6/7/8 jaar

Op dinsdagmiddag zijn er 2 instap turngroepen 15.00-16.30 uur (5-7 jaar) en 16:30-18:00 uur (7-8 jaar) dit zijn trainingsgroepen voor meisjes van 5-8 jaar. Instroom in deze groep kan op elk moment. De trainster bepaald in welke groep een 7 jarige deelneemt!  In deze lessen wordt er getraind op de basiselementen van het  turnen.  Meisjes die alleen op dinsdag trainen doen (nog) niet mee aan wedstrijden.

Meisjes die in de instroomgroep trainen, turnen daarnaast ook in een recreatiegroep of in de B-selectie. Vanuit die groepen trainen zij wel voor eventuele wedstrijden. De trainster bepaald (na overleg met de ouders) of een meisje vanuit de instroomgroep kan doorstromen naar de B-selectie.

Nog enkele praktische zaken

  • zorg dat je haren vast zitten, en draag altijd een turnpakje.
  • neem iets te drinken mee (geen prik en pakjes of blikjes, bij voorkeur in een bidon) en eventueel ook iets te eten (fruit of liga) in een bakje.
  • in de zaal is geen toiletpapier aanwezig, zorg dat je altijd een rol in je tas hebt.
  • kan je niet komen, geef dit dan even door via app,mail of mobiel,vraag gegevens aan leiding.
  • voor meisjes in de B/C selectie is het de bedoeling dat je mee doet aan wedstrijden, waarbij je het selectiepakje van SZG draagt! (info bij kleding@szg-zutphen.nl )
  • wij zijn niet verantwoordelijk voor schade, verlies of diefstal van eigendommen dus laat onnodige zaken thuis!
  • wees op tijd aanwezig, liefst 10 minuten voor aanvang les.